Tuin

In onze plantenhal hebben we een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten.

Die allen in containerpotten staan.  Dat betekent dat u het gehele jaar planten in uw tuin kunt planten. Alleen verplanten van de ene plek naar de andere plek in uw tuin kunt u het beste doen in het voor of najaar.

Om de planten een goeie slagingskans te geven adviseren wij speciale bodemverbeteraars te gebruiken. Worden ze in bloembakken gezet gebruik dan een laagje hydrokorrels, die aangevuld dient te worden met kwaliteitspotgrond. Daarnaast krijgt men het advies om minimaal 2 x per jaar organische voeding toe te dienen.

Voor elke plantgroep is er een speciale bodemverbeteraar, potgrond en voeding te verkrijgen. Voor het gazon hebben we de beste gazonzaden, en voeding.

Tevens kunt u bij ons terecht voor een prachtige collectie buiten potten, allerlei hulp, – en bindmiddelen (tuinslangen, regentonnen opbinddraad), bestrijdingsmiddelen en klein tuingereedschap.

Hoog en laagstambomen

Boompjes op laagstam voor in plantbakken of borders. Zoals: Euonymus, Ceanothus, Rosa, Choisa, Prunus, Magnolia stellata, Salix

Maar ook de grotere bomen in bladverliezende, maar ook bladhoudende soorten.

In traditioneel model, uitgeleid of dakvorm.

Bijv., Prunus, Photinia, Salix, Quercus, Syringa, Olijf, Malus, Hydrangea, Catalpa, Acacia, Acer, Ginkgo, Tillia.

Bladverliezende en groenblijvende heesters

Heesters die bloem geven en groen blijven, zoals: Leucothoe, Skimmia, Rhododendron, Azalea, Choisa, Brem, Pieres, Viburnum tinus, Eleagnus en Hebe.

Maar ook bloeiende soorten die in de herfst hun blad verliezen Bijv., Weigelia, Hydrangea, Ribes, Forsythia, Spirea, Hibiscus, Philladelphus en Potentilla.

Of soorten die geen bloem geven maar puur de aandacht verdienen door hun blad, zoals: Acer, Aucuba, Euonymus.

Grassen

Grassen die wintergroen zijn, zoals Carex, Festuca, Liriope, pampasgras

Of die in de winter bruin verkleuren en net na de winter moeten worden teruggesnoeid, zoals Pennisetum, Panicum. Of grassen die juist in het licht of liever in de schaduw staan.

Klimplanten

We bieden u een mooie selectie klimplanten in alle geuren en kleuren, zoals:

Clematis, Lonicera, Passiflora, Wisteria, Campsis en Hedera.

Coniferen

We hebben coniferen in dwergvorm, zoals Juniperus, Chamaecyparis en Pinus.

En de grotere soorten die zowel solitair als in een haag te planten zijn, zoals: Thuja, Chamaecyparis en Cipres.

Vaste plant

We hebben een enorme keuze uit vaste planten die duurzaam zijn geteeld. In p11 potten en in een tray staan, die beide gemaakt zijn van gerecycled plastic. Deze tray wordt later ook weer bij ons opgehaald om opnieuw te recyclen.

De vaste planten zijn onverdeeld in groepen, zodat u makkelijker op groep een keuze kunt maken. De groepen zijn bijen,– en vlinderlokkend, zomerbloeiers, geurend, rots / alpine, schaduw, bodembedekkend en bijzondere soorten.

Kruiden en groenten planten

Onze kruiden komen uit dezelfde collectie van de vaste planten (van dezelfde leverancier).

Dus ook met potten en tray van gerecycled materiaal. En de planten zijn natuurlijk gekweekt.

Daaraan voegen we een collectie italiaanse kruiden toe en hebben op die manier een uitgebreid aanbod kruiden. Bijv, rozemarijn, tijm, munt oregana, bieslook, salie, magie, peterselie en selderie.

Als het weer de goede temperatuur heeft bereikt (meestal begin april )  hebben we ook setjes groenten planten. Bijv diverse sla,- en  koolsoorten. Maar ook aardbeien, tomaten,  paprika, pepertjes komkommer, courgette enz.

Fruitbomen en struiken

We hebben een assortiments keuze voor u gemaakt in laag,- en halfhoogstam fruitbomen. Maar ook uitgeleide soorten. Zoals appel, peer, pruim, kers en abrikoos

Daarnaast hebben we ook fruitstruiken, die minder plaats in beslag nemen, zoals druif, braam, framboos, bosbes, kruisbes, aalbes en kiwi.

Rozen

Rozen kunnen natuurlijk niet ontbreken. We hebben verschillende soorten in patioroosjes, struikrozen, klimrozen en stamrozen.

Haagplanten

Hagen planten kan met verschillende soorten, net wat u mooi vind.

We hebben voor u Buxus, Ilex, Taxus, Prunus, Fagus  Coniferen en Liguster.

Vijverplanten

In onze vijverhoek compleet met vijvermandjes en vijvergrond hebben we ook een kleine selectie vijverplanten. Onderverdeeld in zuurstofplanten, oeverplanten en waterlelies.

Seizoen planten

Gedurende de seizoenen hebben we planten die alleen op dat moment in het seizoen verkrijgbaar zijn zoals viooltjes, perkgoed, potchrysanten en kerstbomen.