Over de bolusberg

Tuincentrum Hoveniersbedrijf de Bolusberg ligt in het buitengebied aan de rand van Bergen op Zoom, tegen de grens van Heerle. Het is een middelgroot tuincentrum van ca 2500 m2, waarvan ca 1600 m2 overdekt. En beschikt over een eigen gratis parkeerterrein. Waar u alles kunt vinden voor huis, tuin, dier en hovenier.

Eigenaar Gerard Buijs is oorspronkelijk begonnen met de aankoop van een stuk grond in 1987 en is gestart door er zelf een kwekerij op te zetten. Hij was thuis al als jonge puber planten aan het opkweken en aan het verkopen. Maar is dus op zijn eigen plek in het groot begonnen. Doordat er van lieverlee steeds meer particuliere verkoop vanuit het bedrijf  en ook de vraag naar andere producten kwam is het bedrijf steeds meer veranderd richting tuincentrum.

De kweekkas werd rond 1994 veranderd in verkoopwinkel. En het assortiment werd steeds groter.

Door vraag naar advies in het onderhoud van de tuin werd de Bolusberg uitgebreid met een eigen hoveniersbedrijf. Met de planten uit de verkoop van het tuincentrum is het makkelijk schakelen om in de tuinen te verwerken.

Ondertussen hebben Gerard en zijn partner Marian al de nodige veranderingen aangepakt om hun tuincentrum te verbeteren en te moderniseren.

Zo is de schuur voorzien van een nieuw isolerend dak. En de verkoopwinkel heeft een nieuw jasje gekregen met gipsplaten.  In 2009 is er een gedeelte van de plantenhal met glas overdekt. Een jaar later is de oude glazen kap op het winkelgedeelte vervangen door isolerende sandwichpanelen. Is zowel de binnen als de buitenkant van het tuincentrum in de loop der jaren voorzien van een vriendelijke steigerhouten uitstraling. En ook wordt het assortiment nog steeds uitgebreid.

De Bolusberg bestaat nu al meer dan 33 jaar en heeft daardoor veel ervaring op tuingebied en groen. Wij werken met klantvriendelijk  personeel en staan bekend om onze kennis en uitstekende service.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Gelijk contact opnemen? Vul ons contactformulier in.